Tügva Nedir?

Tügva uzun adıyla Türkiye Gençlik Vakfı İstanbul merkezli öğrenci ve gençlik kuruluşudur. Tügva nedir değerleri nelerdir dendiğinde ise Türkiye öğrenci ve gençlerinin her konuda yardımcısı olan ahlak, adalet, birlik, iyilik değerlerine sahip bir vakıftır. Gençlerin birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmektedir. Ülke genelinde gençlere sahip çıkmakta ve yardım etmektedir.

Tügva Hakkında

Türkiye Gençlik Vakfı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulmuştur. Tügva başkanı İsmail EMANET’tir. Merkez binası İstanbul’da bulunmaktadır. 340 bini aşkın üyesi bulunan vakıf 81 İlde temsilciliği, 404 İlçe temsilciliği, 58 Erkek öğrenci yurduna sahiptir. Her geçen gün büyümekte olan Türkiye Cumhuriyetinin en büyük gençlik vakfıdır. Merkez ve yönetim binasında ofislerin yanı sıra toplantı salonları, spor kompleksi, derslikler, sinema salonu ve tüm TÜGVA üyelerinin kullanımına açık Kıraathanesi bulunmaktadır. TÜGVA’da sanatsal, kültürel, sportif ve manevi yönden bilgili bireyler yetişmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Genç bireylerin gelecekleri için kendinden emin, özgüven sahibi, donanımlı vatanı ve milleti için yararlı yetişkinler olması için çalışılmaktadır. Öğrencilere ihtiyaç görülmesi halinde burs desteği verip okuması desteklenmekte ayrıca yurt desteği de sağlanmaktadır. Yurtiçi temsilcilikleri yanı sıra yurtdışı temsilcilikleri de bulunmaktadır. Yurtdışı temsilcilikleri Türk veya Müslüman gençlerin eğitim ve gelişimine yönelik her konuda yardımcı olmaktadır. Gönüllüler ve öğrenciler arasında yardımlaşma duygusu paylaşılmaktadır.

Tügva Üyesi Nasıl Olunur İmkânlarından Nasıl Yararlanılır?

Üye yada gönüllü olmak için resmi internet sitesinden işlemler yapılabilmekte ayrıca İl İlçe temsilciliklerinde de işlem gerçekleştirilebilmekte. Burs imkânından yaralanmak için resmi internet adresinden başvuru yapılabilmekte gerekli şartlara uygunluğu sonucu 3 burs türünden biri verilmektedir. Bunlar; Eğitime Destek Bursu, Yurt İhtiyaç Bursu, Yurt Başarı Bursudur. Online başvurunun ardından Ön başvuru değerlendirmesi, Mülakat ve değerlendirme, Sms ile bilgilendirme ve belge temini şeklinde işlem sıralaması vardır. Onaylanan başvuru sonrasında gerekli belgeler ise; öğrenci belgesi, anne ve babaya ait gelir belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ÖSYM sonuç belgesi, transkript (ara sınıflar için), adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi, IBAN numarası, vesikalık resim gerekmektedir. Eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmak herkesin hakkıdır.