Mastit Nedir?

Emzirme sırasında bazı nedenlerden dolayı her iki meme yeteri kadar boşaltılmaz. He iki meme yeteri kadar boşaltılmazsa süt kanalları tıkanabilir. Hemen hemen her kadının başına gelen mastit nedir? Mastit süt kanallarının iltihaplanmasıdır. Peki, mastit olan kadın ne yapmalı ve emzirmeye devam etmeli midir? Mastit tedavisi olan bir hastalıktır. Genellikle bebek sütten kesileceği zaman emzirmemeye bağlı olarak gelişir. Mastit ağrılı bir rahatsızlık olduğu için annenin konforunu bozar ve oluşan ağrı hayat kalitesini düşürür. Sütünüz çok geliyorsa bebek emdikten sonra mutlaka her iki memeyi boşaltın.

Mastit Belirtileri Nelerdir?

Mastit bazı belirtiler ile karakterize bir sorundur. Her iki memede mastit olabilir mi? Genellikle mastit tek memede görülür. Meme de ağrı, yangı, dolgunluk hissi, sıcaklık artışı gibi durumlar ile kendini belli eder.

Tedavisi Nasıldır

Mastit tedavisi olan bir sorundur. Öncelikle memelerde biriken sütün boşaltılması gerekir. Memede biriken sütü boşaltmak için bebeğinizi daha sık emzirin ya da göğüs pompası ile boşaltın. Memeyi sağarak boşaltabilir miyim? Memede biriken süt sağarak da boşaltılabilir. Öncesinde meme dokusunun gevşemesi için sıcak bir duş veya sıcak uygulama yapılmalıdır. Memenin üstünden aşağı doğru bastırarak sağabilirsiniz. Bazı kişiler elle bazı kişiler pompa ile rahat sağabilir. Tercih size kalmıştır.

Mastit Olan Bir Kadın Emzirmeli mi?

Mastit oluşumunun ilk nedeni yetersiz emzirmedir. Yetersiz emzirmeye bağlı olarak süt, süt kanallarında birikir ve zaman içinde apse oluşumuna neden olur. Mastit gelişmemesi için bebeklerin sık sık emzirilmesi gerekir. Peki, mastit olan bir kadının emzirmesi sağlıklı olur mu? Mastit olan kadın bebeğini rahatlıkla emzirebilir. Bebek emdikten sonra memede süt kalmışsa mutlaka boşaltılmalıdır. Meme ucu çatlaklarından dolayı emzirme sekteye uğrayabilir, böyle durumlarda pompa ile meme boşaltılmalıdır. Memede ki süt boşaltıldığı zaman ağrı azalacaktır. Bebek emdikten sonra, diğer emzirme zamanında yarım kalan memeden başlanılmalıdır. Bu sayede memede at kalması engellenir. Bebeği memeden keserken oluşan dolgunluk hissini pompa ile engelleyebilirsiniz. Zaman içinde sütün azaldığını göreceksiniz. Ama mutlaka bebeğinizi sütten keserken sütü boşaltmayı ihmal etmeyin.